Pokličite nas 02 87 02 440
-->

Politike rabe piškotkov

Kaj so piškotki?
Piškotki (angleško: Cookies) so majhne tekstovne datoteke, ki jih brskalnik shrani ob obisku spletnega mesta napravo uporabnika (računalnik, mobilni telefon ali tablico).

Različne vrste piškotkov imajo različne funkcije. Piškotki lahko spletnemu mestu omogočijo, da vas prepozna, vas prijavi, ko obiščete določeno stran, vam zagotovijo varno povezavo do spletnega mesta in izboljšajo uporabniško izkušnjo z izboljšanjem udobja brskanja in prilagoditvijo vsebine strani področjem, ki vas zanimajo.

Informacije, shranjene v piškotkih, se lahko v omejenem časovnem obdobju nanašajo na določene spletne strani, ki ste jih obiskali na svoji mobilni napravi, oglase, na katere ste kliknili, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate in podatke, ki ste jih posredovali spletnemu mestu ali so vezani na vaš IP naslov.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.

Obvestilo o uporabi piškotkov na spletnih straneh PECACOM je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

V nadaljevanju vas seznanjamo s piškotki, ki jih uporabljajo:

spletno mesto PECA COMMERCE d.o.o.
Vse navedeno velja tako za spletne kot za mobilne različice.

KATERE VRSTE PIŠKOTKOV UPORABLJA PECA COMMERCE d.o.o IN ZA KAKŠEN NAMEN?

1. Piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje strani
Ti piškotki zagotavljajo delovanje naše spletne strani, zato je njihova uporaba nujna za brskanje po njej. Ti piškotki bodo samodejno izbrisani iz vašega računalnika po zaključku trenutne seje ali zaprtju brskalnika.

2. Funkcijski piškotki in statistični piškotki
Funkcijski piškotki zbirajo statistične podatke o uporabi spletnega mesta, ne da bi osebno identificirali posamezne obiskovalce. Uporabljamo jih za prilagajanje naše spletne strani potrebam naših obiskovalcev. Na našem spletnem mestu merimo število obiskov, število ogledanih strani, aktivnost obiskovalcev in kako pogosto se obiskovalci vračajo na našo stran.

Funkcijski piškotki nam pomagajo razumeti vedenje obiskovalcev in izboljšati uporabnost našega spletnega mesta. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne.

VAŠA IZBIRA O UPORABI PIŠKOTKOV

Piškotke lahko vedno izbrišete oziroma onemogočite v nastavitvah brskalnika. Prav tako lahko glede na vrsto brskalnika uredite svoje nastavitve tako, da blokirajo določene vrste piškotkov ali piškotke iz določenih virov oziroma da vas obvestijo vsakič, ko bo nov piškotek shranjen v računalniku, tako da jo lahko nato sprejme ali zavrne. Za podrobnosti o tem, kaj ponuja vaš brskalnik in kako konfigurirati brskalnik glede na vaše izbire, pojdite v meni »Nastavitve« ali drug namenski razdelek spletnega brskalnika.

Nekaj primerov:

Microsoft Internet Explorer Mozilla Firefox Chrome Opera Safari (za mobilne naprave) Odvisno od vašega brskalnika lahko aktivirate tudi način zasebnega brskanja ali v brskalniku izberete nastavitev »Ne sledi«. Upoštevajte, da želijo nekateri piškotki izboljšati vašo izkušnjo brskanja po naši spletni strani, drugi pa vam omogočajo dostop do nekaterih zaščitenih strani. Če se odločite, da boste vse piškotke blokirali z nastavitvami spletnega brskalnika, boste še naprej lahko obiskovali javne strani naših spletnih strani, ne boste pa več imeli dostopa do zaščitenih strani. Prav tako lahko pride do zamud brskanja po javnih straneh.

Če vaš računalnik uporablja več kot ena oseba ali ima več spletnih brskalnikov, je mogoče, da nekatere vaše odločitve v zvezi s piškotki niso trajne, ker uporabljate drug brskalnik ali je tretja oseba spremenila njegove nastavitve. Teh zunanjih dejavnikov ne moremo preprečiti in zato ne moremo zagotoviti stalnosti vaših odločitev.

Upoštevajte tudi, da preprečevanje uporabe piškotkov na vašem računalniku ne odstrani oglasov, prikazanih ob vsebini, o kateri se posvetujete prek spleta. Vaša zavrnitev onemogoča prilagajanje teh oglasov vašim interesom, ki izhaja iz vaše dejavnosti brskanja.

Če za dostop do našega spletnega mesta uporabljate različne mobilne naprave(pametni telefon, tablični računalnik, osebni računalnika itd.), morate nastavitve zasebnosti nastaviti pri vsaki napravi posebej.

Kje lahko dobite dodatne informacije o piškotkih?

Če želite izvedeti več o vseh vrstah piškotkov in ne le tistih, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, vas vabimo, da obiščete spletno mesto: Youronlinechoices, ki ga je ustanovila Evropska interaktivna zveza za digitalno oglaševanje (EDAA).

Če potrebujete dodatne informacije o piškotkih PECA COM, pa nam lahko pošljete vprašanje prek e-pošte: pecacom@siol.net .