Pokličite nas 02 87 02 440
-->

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Spletne cene

Pri nakupih v spletni trgovini veljajo spletne cene. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru plačila z gotovino ali z eno od plačilnih kartic, ki so navedene, ali s plačilom predračuna z nakazilom na tekoči račun. Spletna cena velja tudi pri nakupu na obroke.

Spletna cena velja tudi za nakupe v trgovini, Črna na Koroškem, Žerjav 3, če se kupec pred nakupom registrira v našo bazo kupcev. 

Če se kupec ne želi registrirati, spletnega popusta ne upoštevamo.

 
Popusti

Spletna trgovina je zasnovana na popustih za gotovinsko plačilo.


Zaveza kupca

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani ter veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Poznejših reklamacij ne bomo upoštevali.


Osebni prevzem blaga v naši poslovalnici

Trgovina Peca commerce, d. o. o., Žerjav 3, 2393 Črna na Koroškem (od ponedeljka do petka, med 7.00 in 15.30 ter sobota med 8.00 in 12.00). Ob prevzemu je mogoče plačilo z gotovino ali s plačilnimi karticami.

Po oddanem spletnem naročilu, kjer ste za način dostave/prevzema označili osebni prevzem, bomo za vaša naročila blago pripravili v dogovorjenem dobavnem roku na zgoraj navedenem prevzemnem mestu. 

 
Dostava blaga

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je dostavna služba GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje.


Strošek dostave

Strošek dostave je naveden poleg posameznega izdelka v spletni trgovini ter se prišteje tudi v spletni košarici pred in ob oddaji naročila.

Strošek dostave je enoten za pošiljke na naslov v Sloveniji s hišno številko do nadmorske višine 600 m. Zagotovljen mora biti dostop s 5t tovornjakom.

Za določene izdelke dostava z dostavno službo ni mogoča in je mogoč samo osebni prevzem v trgovini.

Za dostavo izven Slovenije se posebej obračunajo stroški dostave.

Če prejemnik ob poskusu prve dostave ni dosegljiv, se paket poskuša dostaviti drugič in če je treba, tudi tretjič. Po prvem neuspešnem poskusu dostave prejemniku ima dostavna služba pravico paket dostaviti na svojo dostavno/sprejemno točko. Dostavna služba bo prejemnika obvestila o nazivu in naslovu dostavno/sprejemne točke. V primeru dostave na dostavno/sprejemno točko, bo prejemnik paket lahko prevzel v sedmih koledarskih dneh. Če v tem času paket ni prevzet, bo vrnjen pošiljatelju. 

Dostavna služba v primeru dostave v večstanovanjsko stavbo izvaja predajo paketa na glavnem vhodu v večstanovanjsko stavbo in ni dolžna opraviti predaje paketa na vhodu v posamezni del večstanovanjske stavbe. Ko se paket dostavi v hotele, bolnišnice, univerze, državne službe ali poslovne objekte, kjer obstaja vložišče ali osrednji prostor za sprejem, se lahko paket dostavi v vložišče ali na osrednje prejemno območje. 


Reakcijski čas

Blago, ki je na zalogi in ki je med delavniki naročeno do 13.00, bo dostavljeno naročniku predvidoma naslednji dan. To ne velja za naročila, ki so dana pred dela prostim dnevom (naročila oddana v petek ali pred prazniki).


Prevzem blaga

Kupec mora prejeto blago takoj ob prevzemu pregledati. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano, mora kupec prejem pošiljke zavrniti ter nas o tem obvestiti v najkrajšem mogočem času.


Bančna provizija

Bančne provizije za gotovinsko plačilo ne obračunavamo.


Odveza odgovornosti

Po svojih najboljših možnostih se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 

Ponudnik lahko odstopi od pogodbe v primeru ugotovitve očitne napake po 46. členu OZ. Za očitno napako se šteje napaka pri bistvenih lastnostih predmeta in vseh podatkih, ki se štejejo kot odločilni za nakup artikla ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma pogodbe s tako vsebino ne bi sklenil. Pod očitne napake se šteje tudi napaka v ceni v primeru bistvene zmote.

Vračilo naročenega blaga

Če z artiklom, ki ste ga naročili, niste zadovoljni, ga lahko v roku 14 dni na svoje stroške vrnete in kupnino vam bomo povrnili v roku treh dni. Artikel morate vrniti v nepoškodovani embalaži brez vidnih znakov uporabe. Na akumulatorskih terminalih ne sme biti vidnih znakov uporabe.

Posebna ponudba

V Posebni ponudbi so uvrščeni izdelki z visokimi popusti. Ponudba izdelkov v Posebni ponudbi je začasna. Po navadi traja toliko časa, dokler zaloga izdelkov, ki smo jih uvrstili v to ponudbo, ne poide. Pridržujemo si pravico, da umaknemo izdelek iz Posebne ponudbe brez napovedi.

Cena izdelka s popustom, kot je objavljeno v Posebni ponudbi, velja le v času objave.
Kupec se z naročilom blaga na spletni strani www.pecacom.si obvezuje, da sprejema Pogoje poslovanja.

Svetovanje pred nakupom

Prizadevamo si, da za vsak proizvod, ki ga nudimo, objavimo na spletni strani čim več informacij. Pri objavi smo omejeni na informacije, ki jih prejmemo od proizvajalca določenega produkta. Dodatnih informacij praviloma ne moremo ponuditi.

Obiskovalce naše spletne strani prosimo, naj si najprej preberejo objavljeno gradivo v zvezi s posameznim proizvodom.

Kupcem svetujemo brezplačno pred nakupom v razumnem obsegu. Svetujemo le o proizvodih, ki jih nudimo in ki so kupljeni pri nas. O proizvodih, ki jih ponujajo druga podjetja, ne dajemo mnenj.
Svetovanje je lahko po telefonu, vendar v omejenem časovnem obsegu. Na vprašanja, ki nam jih boste posredovali po kontaktnem obrazcu, praviloma odgovorimo v najkrajšem mogočem času.

Kupcem, ki imajo več vprašanj, predlagamo, da se vnaprej dogovorijo za sestanek v naši trgovini v Žerjavu 3, Črna na Koroškem, saj se jim bomo tako lažje popolnoma posvetili.
 
Načini plačila

V trgovini Peca commerce, d. o. o., v Žerjavu 3, 2393 Črna na Koroškem, vam omogočamo naslednje načine plačila: 

Plačilo ob prevzemu v primeru dostave (po povzetju)

Če želite plačati pošiljko ob prevzemu na vašem naslovu, nas o tem obvestite ob oddaji naročila. Kupnino plačate dostavljavcu z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago na vaš naslov.
Ob dostavi in plačilu po povzetju zaračunamo strošek dostave. Podatek o višini stroška dostave je neveden na spletni strani pod ceno artikla. 

Če se želite izogniti plačevanju ob prevzemu, priporočamo, da izberete način plačila po predračunu ali plačilo z gotovino ali plačilno kartico ob osebnem prevzemu v naši poslovalnici.

Plačilo po ponudbi/predračunu (s predhodnim nakazilom)

Če želite vaše naročilo plačati preko predračuna, nam to sporočite ob oddaji naročila. V najkrajšem času bomo na vašo elektronsko pošto poslali predračun. Ko je plačilo predračuna razvidno na našem bančnem računu, vaše naročilo obdelamo do konca in zagotovimo dostavo/prevzem blaga.


Plačilo z gotovino ali plačilno kartico ob osebnem prevzemu – Žerjav 3

Če želite blago osebno prevzeti in plačati na našem prevzemnem mestu Peca commerce, d. o. o., Žerjav 3, 2393 Črna na Koroškem, nas na to opozorite ob oddaji naročila. V tem primeru je mogoče plačilo:

a. z gotovino,

b. s plačilno kartico (Activa, Visa, MasterCard, Maestro).